donderdag 20 november 2014

Aarbei-Chocoladereep


Nu het winter aan het worden is en natuurlijk steeds kouder word heb je de ijsblokvormpjes eigenlijk niet meer nodig. Maar ik zou ze nog niet opruimen tot volgend jaar, je kan er namelijk super simpen een chocolade reep mee maken met lekker aardbeitjes erin of natuurlijk met ander fruit net wat je zelf lekker vind. hier is het recept voor jullie!



Benodigdheden:

  • ijsblokjesvorm
  • vriezer
  • 1 bak aardbeien
  • smeltchocolade (puur, melk of wit)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Hoe nu verder:

  • Je begint met het smelten van de chocolade.
     - Dit doe je door een pan water op het gas te zetten, waar je vervolgens een pannetje met de in stukken gebroken chocolade in zit.
  • Voeg tijdens het smelten een eetlepel plantaardige olie toe,
    - Hierdoor kan de chocolade eter vloeibaar worden.
  • Aardbeien klaar maken.
    - Haal de kroontjes van de aardbeien af
    - Snij de aardbeien door midden. 
  • Stop in elk vormpje een halve aardbei.
  • Giet nu de gesmolten chocolade over de aardbeien heen.
    - Zorg dat het goed naar beneden loopt
  • En nu de vriezer in en wachten tot de chocolade hard geworden is.


X,
Elise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten